luni, 1 decembrie 2008

Ciocolată, multă ciocolată

Săptămâna asta a fost Festivalul "Dulciuri pentru toţi" şi de când am văzut afişul am zis că nu am cum să ratez aşa ceva, tocmai eu care sunt moartă după ciocolată. Şi cum era şi Tibi aici, am mers ieri, în ultima zi de festival să ne îndopăm cu bunătăţi dulci.


Lume multă, dulciuri şi mai multe, preţurile destul de mari pentru unele produse, la altele se făceau reduceri la jumătate fiind ultima zi... Am păpat spumă de frişcă învelită în ciocolată, jeleuri, ciocolată cu banane dintr-o fântână de ciocolată şi ne-am plimbat de colo colo printre standurile care te chemau spre ele cu tot felul de prăjiturele sau dulciuri colorate.


Lumea e tare inventivă când vine vorba de dulciuri...Am văzut, şi chiar am cumpărat, marţipan (delicios) în diferite forme de fructe, de la început nici nu ştiam ce sunt alea. Bine, scumpe ca naiba, da nah foarte foarte bune, că erau practic forme de fructe din marţipan, adică era ditamai bulgărele de marţipan care aştepta să fie păpat! Şi am luat şi liquorice-îmi plac super mult, dar nu sunt foarte populare don cauza gustului puţin mai ciudat, cine a mâncat aşa ceva ştie ce vorbesc.


Captura noastră s-a compus din cheese cake-absolut delicioasă, se găseşte la TeKaffe la Sibiu, o prăjiturică cu o glazură delicioasă de portocale, două fructe din alea de marţipandouă brioşe de ciocolată, şi o grămadă de jeleuri.


"Captura" noastră.




Aveau şi fructe confiate, care arătau foarte bine şi apetisant, dar erau şi destul de scumpe.


Şi era un tort maaaaaaaare de tot, foarte frumos, ornat tare drăguţ, cu o lebădă în vârf, lebădă care cred că era făcută din bomboană...delicios.

Şi aveau şi vinuri, şi cafea şi ceaiuri...Ne-a prezentat un tip un vin italian "Rose del Amore" , care părea a fi destul de bun şi probabil că am fi luat, deşi era 45 lei sticla, dar aveam deja luat unul dintre vinurile mele preferate,"Lacrima Minişului"-un vin absolut incredibil, care se găseşte foarte greu-în Sibiu l-am găsit unde mă aşteptam mai puţin, la un non stop din gară. (cel roşu e singurul vin roşu care îl beau, e un vin chiar surpinzător, sincer).

A fost o experienţă chiar plăcută sincer şi sper să se repete cât mai des, nu atât pentru copiii care erau peste tot şi spuneau mereu că vor una şi alta, dar şi pentru adulţi-pentru copilul care au fost odată- . Eu, una, încă mă consider un copil, încă mă bucur de orice, încă mă mai prostesc dacă vreau ceva, încă mă mai mâţâi şi mă bosumflu dacă nu mi se dă ce vreau. Se poate spune că aşa fac femeile, dar eu vreau să cred că fac asta pentru că încă mai sunzt un copil. Şi nu ştiu de ce mă suparam când îmi spunea cineva că sunt copil..poate pentru că o spunea pe un ton aşa....mai superior...

Oricum, ideea e că deşi a fost tare frig a meritat plimbarea până la Palatul Copiilor şi banii daţi pe toate bunătăţile cu care am plecat de acolo.

Dacă vine şi la Sibiu-pentru lumea de acasă- să nu ezitaţi să mergeţi!



5 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

arata foarte bine

matzishor spunea...

Si era si foarte bun. :)

un'A'mic spunea...

well, a fost un weekend plin de alegeri in capitala. De la cristaluri de Bohemia, expozitia de icoane populare, dulciurile si parca mai erau cateva... am ales o plimbare romantica (si friguroasa) prin Herastrau, cu manutza in manutza :)

matzishor spunea...

Plimbarea am facut-o si noi pana acolo si inapoi si prin oras, prin acelasi frig,dar parca nu mai era asa de frig cu o alta mana in mana mea...

ina bixade spunea...

ce de-a bunatati, ador ciocolata, cit mai multa sa fie:)