duminică, 6 aprilie 2008

Generaţia "mâzgăliţilor"

Deşi îmi pare chiar un cuvânt foarte urât, din punct de vedere estetic, "mâzgălit" este cel mai bun cuvânt pentru a decrie puştanii ăştia cu şepcuţele lor cu cozorocul drept, pantalonii baggy şi hanoracele cu 2 numere mai mari, care au mereu asupra lor un marker!

Eram aseară într-un băruleţ chiar drăguţ unde mergem de ceva vreme şi la un moment dat se populează încăpărea de o haită de indivizi care în mod normal nu ar intra într-un asemenea loc. Dar să nu judec în prejudecăţi sau stereotpuri.

Numai că, la un moment dat, chiar după ce haita a părăsit scena, unul dintre prietenii de la masa noastră merge la toaletă şi se întoarce destul de nervos: deştepţii şi-au lăsat amprenta şi pe acel local, mâzgălindu-şi prostiile pe uşa toaletei de la bărbaţi!

Poate că numai de asta e demnă mâzgăleala lor! Dar chiar aşa să te apuci tu să zângâleşti cu prostiile tale pereţii locurilor pe unde mergi... E jenant sincer! Probabil că pentru ei asta e o manifetare a spiritului lor liber, dar dacă numai pe pereţii toaletelor se manifestă, sincer, nu sunt mai presus decât produsul din acele toalete!

L-aş lua numai pe unul şi l-aş mâzgăli pe faţă cu tot felul de desene şi cuvinte şi l-aş trimite să umble aşa pe stradă. Probabil că s-ar dimţi foarte mândru de el. Cred că cea mai eficientă pedeapsă e să-i pui să-şi şteargă propria zângăleală! Asta poate i-ar durea..măcar aşa puţin.

Ştiu că nu e deloc cel mai grav lucru care se întâmplă în jurul meu şi al nostru, dar asta e deja ceva care nu mai ţine de cât de săracă e ţara sau cât de bogată e conducere; ţine de educaţie şi de bun simţ şi de respectarea muncii altuia. Iar mucoşii ăia, nu aveau mai mult de 18 ani niciunul, habar nu au de nimic, le pasă numai de mâzgăleala lor!
E jenant sincer şi, din păcate e un fenomen care a luat de mult amploare şi continuă să crească, pentru că, aparent, nu are nimeni ce să le facă...Şi aşa şi este: nu ai cum să-i prinzi făcând asta...decât cu o cameră de filmat montată în toaletă, dar parcă aşa ceva nu e legal, aşa că, go ahead boys, exprimaţi-vă mâzgăleala pe pereţii toaletelor!

Niciun comentariu: