joi, 13 octombrie 2011

Experienta cinematografica

Imi place sa merg la film, dar uneori e parca mult mai comod sa te uiti la un film din comoditatea fotoliului sau a canapelei, dar sunt unele filme care chiar merita vazute in sala de cinema.
Uneori insa, pur si simplu am chef sa merg la film, sa impart cumva experienta vizionarii cu niste straini.
Ei, aseara am vrut eu sa merg la film, mai mult de dragul iesitului. Si am ajuns la "Contagion"... sala plina, lumea crantanea popcorn sau nachos si sorbea mai mult sau mai putin zgomotos din paharele supradimensionate pline cu suc.
Filmul...o dezamagire completa. N-are niciun dumneazeu, nici sare nici piper. E fad si a facut risipa de un evantai de actori care mai de care mai celebrii. Subiectul este destul de banal- o epidemie in urma careia mor cam tot atatia oameni ca in urma Gripei Spaniole. E drept ca daca stai sa te gandesti putin, subiectul e putin spooky, pentru ca iti dai seama ca un virus- fie el si natural- poate distruge atatea vieti si nu se poate actiona in timp util pentru a ajuta populatia.
Dar! nici macar dispplay-ul de actori nu a reusit sa salveze fata filmului. Nu m-ar mira totusi sa il vad ca si candidat la Oscar pentru te miri ce categorie...nici macar coloana sonora nu a fost mai acatarii...
Probabil singurul aspect care a fost cu adevarat interesant a fost implicarea internetului si a blogosferei mai ales- modul in care opinia publica poate fi influentata dramatic de un lider informal de opinie prin ceea ce scrie acesta pe un blog personal. Asta mi s-a parut un punct destul de sensibil, mai ales in societatea de acum, in care internetul pare sa detina toate adevarurile supreme asupra tuturor problemelor. Ce nu se ia in considerare este faptul ca si aceste adevaruri sunt scrise tot de oameni, si ca unii ( ca si personajul lui Jude Law) urmaresc castiguri personale financiare de pe urma dezinformarii publicului.
Asa ca, nu e decat fair play din partea mea sa admit ca, cel putin din punct de vedere social, filmul asta nu e chiar a total waste of time.

Acum ma gandesc sa merg la "Immortals" si la "A dangerous method" - trailer-ele par ok, dar la urma urmei una a un trailer de 1 minut jumate si alta e filmul de o ora jumate...

Niciun comentariu: