joi, 29 mai 2008

Hai sa facem toti o facultate...

...nu conteaza ca unii sunt prosti facuti gramada, si nu le pasa de absolut nimic in lumea asta decat sa aiba ei ce bea, fute si fuma!!!

Sunt groaznic de revoltata! Nu doar din cauza unei situaţii absolute absurde ci mai ales din cauza faptului că nimeni( sau aproape nimeni) nu vrea să facă un lucru cât de mic şi de neînsemnat pentru a o remedia sau pentru ca autorii situaţiei să fie pedespsiţi într-o oarecare măsură.

Uneori am impresia că ideile mele nu se mai potrivesc de nicio culoare cu societatea de azi, şi că unele cuvinte ca " dreptate" sau "pedeapsă" îi fac pe mulţi să râdă!

Se presupune că facultatea este o treaptă superioară a educaţiei, că omul care termină o facultate este un intelectual care posedă anumite cunoştinţe şi care are o anumită prestanţă în societate şi un anumit mod de gândire, care transcede concepţiile mărunte ale oamenilor în general. Se spune că prin cunoaştere devi o persoană mai responsabilă, mai stăpână pe sine... Aiureli!!!

Uni profesori uită de unde au pornit, uită că nu sunt decât oameni, care indiferent ce fac în viaţa asta tot la fel pot muri dintr-un minut în altul, oameni care oricât de mult s-ar strădui nu vor rămâne decât oameni. Profesorii ăştia, nu trăiesc se pare decât pentru a umili şi a-şi bate joc de studenţi!!!

O să am grijă să ştie toată lumea despre cine e vorba, dar mai încolo, pentru că dacă ar fi să scriu acum tot ceea ce am de spus, nu ar putea fi postat aici...sunt mult prea supărată ca să mai fiu raţională acum.

Dar se va afla despre cine este vorba, pentru că prea mult timp s-au spălat şi s-au şters toate urmele unui cmportament nedemn de un profesor universitar, şi prea mult timp nimeni nu a avut curajul să spună ce este de spus.

Şi să nu creadă nimeni că studenţii nu au nicio putere! Ba o au, dar le este teamă să o folosească pentru că trăiesc cu ideea că dacă te revolţi împotriva celor care au putere te condamni la moarte. O fi aşa dacă te revolţi singur, dar dacă e să fie mai mulţi, nu pot fi opriţi aşa de uşor.

Nu insitig pe nimeni să arunce cu pietre, spun doar că studenţii au o putere foarte mare şi că ar face bine să profite de ea pentru a opri toate nedreptăţile care li se fac!

A fi profesor nu înseamnă a avea privilegiul de a umili un student sau de a-ţi bate joc de cunoştinţele lui! Privilegiul lor ar trebui să fie acela că au cui să predea şi că pot să-şi practice meseria pentru care s-au pregătit!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cunosc problema...e prezenta si in Facultatea de Drept din Sibiu :(

Anonim spunea...

nici la Stiinte Economice nu e mai braza situatia

matzishor spunea...

cu atat mai mult ar trebui sa se ia niste masuri! dar ne complacem in situatia asta, unii pentru ca nu le pasa, altii pentru ca oricum termina si nu-i mai afecteatză. exact pe asta mizeaza si ei profesorii: ca veti doamne nu se poate pune nimeni cu ei!da de unde!