miercuri, 14 mai 2008

Oamenii răi

De ce sunt unii oameni răi în mod gratuit? Adică fără să le facă nimeni nimic, fără să se iau nimeni de ei? De ce dacă tu îţi faci treaba, nu calci pe nimeni pe bătături, tot tu eşti cel care e tratat urât şi cu nesimţire şi răutate?

Dacă am fii toţi la fel de răi, asta ar fi soluţia??! Sincer, e o chestie care probabil nu se încadrează nicăieri în sistemul meu de gândire. Să fie adevărat atunci că omul e într-adevăr o fiinţă rea, care nu-şi vede decât propriile interese? Sau sunt oarecum "ajutaţi" de cei care nu pot fi parşivi, răi, ticăloşi, prin simplu fapt că sunt "prada" ideală pentru asemenea oameni?

Nu ştiu care dintre variante e cea adevărată, dar tind să cred că prima! Ăsta e adevărul:oamenii sunt răi, şi în momentul în care simt că persoana din faţa lor este să-i spunem mai probabil să nu fie rea, atunci o iau drept cobai pentru a-şi pune în aplicare reţelele lor de a fii rău şi parşiv!

Când zic rău, nu mă refer la acea eternă dihotomie bun-rău, ci la un caracter imoral, parşiv, ticălos, egoist, pentru care nu contează viaţa sau individul de lângă ei, şi care mai au şi incredibila îndrăzneală de a te face să te simţi oarecum prost pentru că ai asemenea idei despre ei. Ca şi când ei ar fi mieluşeii nevinovaţi care nu au făcut ce au făcut intenţionat ci pentru că aşa a fost să fie.

Am avut de a face recent cu o asemenea persoană, şi deşi lumea-mi spunea că este mai "bitchy", am zis că nu are de ce să fie aşa şi cu mine cât timp eu îmi fac treaba. M-am înşelat incredibil de mult: la fel de bitchy a fost! Şi a fost aşa pentru că pur şi simplu aşa a vrut şi asta s-a încadrat în planurile pe care le avea! Şi ştiu că o să mai dau peste asemenea oameni în viitor, dar asta nu înseamnă că trebuie să mă obişnuiesc cu ideea!

Era o replică în "V de la Vendetta"- " You cannot fight ideas!", dar poţi să lupţi împotriva celor care lansează ideile şi le propagă! Şi mijloace sunt destule; numai să vrei şi să perseverezi.

Sunt chiar curioasă care ar fi răspunsul majoritar la întrebare dacă oamenii sunt răi sau nu...

Până atunci, prefer să mă gândesc la chestiile mai importante pentru mine şi la faptul că odată şi odată tot se va întoarce roata...

2 comentarii:

Anonim spunea...

oamenii sunt rai atunci cand le sunt incalcate niste drepturi, cand nu sunt ascultati, cand vor razbunare, cand sunt obositi....exista multe forme de rautate...de la rautate de gluma pana la crzime...
in fiecare zace o doza mai mare sau mica de rautate, care din pacate este regenarabila...de fiecare data cand mai scoatem ceva urat din nou, o noua mica doza se reface...nu avem cum sa scapam de rautate...dar o putem controla...depinde de fiecare cum face lucru asta..
take care sis

matzishor spunea...

mda...numai ca unii chiar nu vor sa-si controleze rautatea, pentru ca le place prea mult ce fac.
ma rog, data viitoare probabil ca o sa fiu mai pregatita.
pupici